Information

Född: 2007
Fader: Fia-Friends Optimal-Oktan
Moder: Borderness Mazy

fredag 8 februari 2008

Uppdatering

Hej igen!
En liten uppdatering kanske är på sin plats...
först vill jag säga att det är jätte kul att få kommentarer, alltid kul o veta att nån läser bloggen!
och jätte kul att det finns folk som är intresserade av lilla Kess!



Allt går som det skall och han är en tuff liten rackare minsann! Nu hittar han på bus och leker rövare med Skrållan! Riktigt skönt de gånger han lägger sig ner för att sova...då kan man själv pusta ut ett slag, annars får man ju springa efter honom överallt och ha stenkoll på honom så han inte kissar nånstan..vilket e lätt hänt för han har en väldigt liten blåsa!
Jag får släppa ut honom eller gå ut med honom varje kvart, försöker göra mellanrummen mellan kissepauserna lite längre för var dag, det måste ju vara som för oss människor.. kissar han varje kvart så töjs ju inte blåsan ut..eller nåt... iaf målet e iaf varje timme tillslut..hehe..

Ja, vad finns det o berätta? (massor!!!! men det gäller o plocka ur det intressanta och roliga i det också...)

Idag har jag börjat jobbet igen, så Kess får vara med mamma på hennes jobb..han fick ha med sig Pia som sällskap och det har gått hur bra som helst!! Han har vart jätte lugn och sovit mestadels av tiden.. han var även med nere hos Frida men Pia som sällskap och sen med Skrållan som sällskap.. han trivdes bra bland mina vänner och la sig ner i soffan där o slockna!


Han hade även sin fleece filt med sig som luktar gott!



Jag är riktigt imponerad över att han är en såpass cool hund ändå, inga problem med halsband eller koppel(har aldrig vart problem med det...börjar fundera på om Siv, hans uppfödare, tränat med honom innan jag hämta honom?..hehe)


eller så är han bara en kanon hund!


Han är lite rolig nu när han börjar växa i sitt självförtroende, förut idag gav jag dom mat och han var riktigt kaxig mot Kroll och snodde hans mat o morra o skällde åt honom... Kroll bara tittade på när Kess tog hans matskål.. sen gick han fram till sin skål och putte nonchalant bort Kess igen... hahaha det såg så roligt ut!


Kess blev ganska snopen själv! =)


Ja... vad mer? JO!...



Kan ju berätta att han har en helt otrolig kontakt med en när man är ute och går, när han går i koppel går han brevid..som "fot".. och när han är lös så springer han gärna precis brevid och kollar direkt in i ögonen på en.. sån kontakt, man nästan drunknar när man ser dom små blå ögonen långt där nere som bara stirrar tillbaka! Han kommer nog bli en bra lydnadshund, så det får vi testa på och se om det leder nånvart!!


Ja, förövrigt så är han en frammåt och trevlig hund med mycket potential!(hur det nu stavas)
Snart bär det iväg ner till Kungsbacka för att hälsa på "gammel matte" och systern Simba, men åker nog till affären och hälsar på..så han inte blir förvirrad..får vänta ett litet tag innan vi åker hem till hans barndomshem.. man vet ju aldrig hur hundar tänker..inte exakt iallafall..
men är ganska övertygad om att han stormtrivs här hos oss!

Hörs snart igen!

Kramar från oss!

Nu ska vi sova, Kess har redan somnat..
God natt!










1 kommentar:

siv sa...

Hej Emelie och Kess!
Visst har vi tränat att gå i koppel lite grann, det var inga problem utan alla valparna har varit lätta att ha och göra med.
Men Kess var speciell med sin blick, han höll verkligen kvar blicken och tittade en djupt i ögonen, och när man pratade med honom kunde han ibland rynka pannan och blev enormt lik sin mormor.
Om du vill kan vi träna ihop lite grann.
Grattis till det nya jobbet.
mvh
Siv och Simba